Over socured

Socured Cybersecurity B.V. is gevestigd in Amsterdam en een zusteronderneming van Socia. Socia helpt al meer dan 20 jaar haar klanten op het gebied van IT en heeft inmiddels een mooie voetafdruk achtergelaten bij veel bedrijven in Nederland als het gaat om IT-diensten. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van deze klanten en willen daar graag zuinig op zijn. Daarom voelen we ons verplicht om specifiek aandacht te geven aan de snel ontwikkelende kwestie ‘cybersecurity’. Uit alle onderzoeken blijkt namelijk dat digitale veiligheid binnen het bedrijfsleven niet de aandacht krijgt die het verdient, terwijl de zogenoemde cybercriminaliteitseconomie met grote stappen groeit.

We zien steeds vaker dat er binnen een organisatie iemand wordt aangewezen die rechtstreeks rapporteert aan de directie als het gaat om cyberbewustzijn en basisveiligheid. Een veilig, digitaal ecosysteem creëren in alle lagen van de organisatie is geen makkelijke taak, omdat bewustwording en cyberveiligheid niet vanzelfsprekend direct zichtbaar is, maar wel veel tijd en geld kost. Wij willen daarom, samen met de aangestelde verantwoordelijken, in duidelijke en begrijpelijke taal aan beleidsbepalers kunnen uitleggen wat de dreigingen zijn en wat de afwegingen kunnen zijn voor een organisatie. Wat is het juiste beveiligingsniveau? Hoe combineren we dat met de risicobereidheid van de directie? Hoeveel geld is er nodig en waarom is dat bedrag realistisch? En hoe intensief moeten medewerkers worden getraind en geïnformeerd?

Met een team van cyberexperts en systemengineers dienen we het hogere doel dat het Nederlandse bedrijfsleven weerbaarder wil maken, gesteund door instanties als Nationaal Cyber Security Centrum en Cyberveilig Nederland en met gerenommeerde partners als Fortinet, ESET, Watchguard, HP, Keeper en meer.